Zelenina - Hřiby
Rozpoznávají se podle svého tmavě šedého nebo žlutě zbarveného kuželovitého klobouku. Jejich dužnina je nažloutlá a aromatická. Používají se především do směsí.
Tipy na přípravu
Hřiby pocházející z přírody, i když kontrolované při sběru a balení, je třeba čistit podle následujících zásad:
- Odříznout 2 až 3 mm nožiček
- Jemně vyčistit houby, klobouk a lupeny pomocí malého štětce, aby se zbavily případných jehličí nebo větviček.
- Omývat pouze v případě potřeby (přítomnost zeminy) pod tekoucí vodou nebo je jemně otřít.
Vaření: vždy je osmahněte na „vysokém ohni“ na pánvi a preferujte je konzumovat křupavé.
Nakrájené a „připravené k použití“ houby samozřejmě vyžadují pouze uvaření.
Tipy na uchování
Hřiby mohou vykazovat různé vlastnosti v závislosti na období sběru nebo jejich...